viitoarea suburbie verde a orașului Cluj-Napoca
Situat la doar 30 de minute de Piața Unirii, punctul zero al Municipiului Cluj-Napoca, ansamblul Colina Nouă constituie o oază de bine, un refugiu din fața aglomerației urbane, a poluării, a traficului infernal, a stresului permanent din zona centrală a oricărui mare oraș.
Proiectul Colina Nouă a fost construit atât pentru familiile din România, cât și pentru expații, care așteaptă cele mai înalte standarde în planificarea urbană.
CE SE VALORIFICĂ?
SOCIETATEA ȘOIMENI PARC S.A. DEȚINE ÎN PROPRIETATE:
MESAJUL LUI DON LOTHROP,
VIZIONARUL DIN SPATELE PROIECTULUI COLINA NOUĂ
“Când am ajuns să mă îndrăgostesc de cultura românească și am văzut potențialul enorm al țării, am vrut să construiesc ceva care să fie foarte apreciat și care nu mai poate fi construit în Germania, Anglia sau Statele Unite. Un loc care oferă familiilor o calitate mult mai înaltă a vieții prin revendicarea valorilor simple care stau la baza unei vieți sănătoase. Aceasta presupune:
Colina Noua introduce un nou concept de Viață Sănătoasă, atrăgând interesul cumpărătorilor de case din întreaga lume”
VIZIUNEA COLINA NOUĂ
Dezvoltatori americani au investit în el, propunându-și să salveze de la dispariție și uitare valori tradiționale de viață, integrându-le într-o concepție urbanistică modernă și novatoare. Ei au identificat, la mică distanță de Cluj, de cel de al doilea oraș al României ca importanță economică și dinamică de dezvoltare, un loc paradisiac în care omul poate trăi în armonie cu natura și să se afle totuși aproape de oportunitățile sale de realizare profesională.
Viziunea aceasta, pe cât de incitantă, pe atât de îndrăzneață, a implicat achiziționarea unor suprafețe mari și compacte de teren agricol, peste 60 de ha, în localitatea Băbuțiu, comuna Vultureni, alipirea și intabularea acestora. Faza de proiectare a presupus urbanizarea zonei și obținerea planului de amenajare a teritoriului, PUZ. Ulterior, terenul a fost viabilizat, au fost drenate apele de suprafață, s-a amenajat pârâul care străbate zona pentru a face față oricăror intemperii, fără să depășească cotele de siguranță, s-a introdus infrastructura rutieră la cele mai înalte standarde, s-au introdus utilitățile. Totul a fost făcut ca la carte, fără niciun compromis, lucru care se vede de îndată ce pășești în cartier.
COMUNITATEA COLINA NOUĂ
La Colina Nouă copiii se joacă cu vecinii lor fără ca părinții să aibă vreun motiv de teamă. Zonele din jurul caselor sunt fără garduri, semn că cine se stabilește în acest cartier rezidențial este chemat să se integreze comunității, nu să se izoleze.
Școala nouă și modernă din cartier Colina Learning Center este acreditată NEASC – un standard global de excelență pentru școlile internaționale. Elevii pot parcurge drumul de acasă până la școală pe jos în câteva minute, în totală siguranță și liberate, fără să fie necesar ca părinții să-i însoțească.
Serile la Colina Nouă sunt de poveste. Foișorul construit în același stil tradiționalist, locul ideal de întâlnire între prieteni, conceput pentru organizarea în sânul comunității a unor evenimente, tot așa cum, pe vremuri, centrul satului era locul de întâlnire al tuturor, unde adulții depănau povești, iar copiii alergau în jurul vetrei.
Plecând de la Colina Nouă, pleci cu sentimentul că părăsești un loc unic. La reîntoarcerea în oraș, te vei simți agresat de arhitectura eclectică, agresivă, de culorile țipătoare și discordante ale imobilelor, te vor frapa dezordinea urbanistică și gustul îndoielnic, vei conștientiza că poluarea și traficul îți accentuează stresul și oboseala. Vei înțelege unicitatea Colinei Noi.
Odată finalizată prima etapă a acestui proiect, după ce au fost depășite cele mai grele și costisitoare etape ale unei astfel de dezvoltări, investitorii au decis să predea ștafeta.
Societatea Șoimeni Parc S.A., cea care deține în proprietate acest proiect, a cerut deschiderea procedurii insolvenței, pentru a proteja activele importante pe care le deține și pentru a le valorifica într-un mod coerent și transparent în cadrul acestei proceduri.
Dată fiind importanța proiectului și potențialul acestuia, lichidatorul judiciar desemnat să conducă procedura, societatea profesională DDG Insolvency IPURL din Cluj-Napoca, a fost mandatată să identifice cel mai potrivit client pentru acest proiect unic. Relațiile cu privire la procedura de valorificare pot fi obținute de pe site-ul lichidatorului, www.ddgi.ro sau la numărul de telefon 0748-888132.
Persoanele interesate sunt invitate să viziteze Colina Nouă și să descopere paradisul verde de lângă Cluj-Napoca.